KOV stöder MRFs utbildningskrav - Motorbranschens riksförbund

KOV stöder MRFs utbildningskrav

KOVs inställning är dock att kompetens speglar fackmässighet och att er satsning på utbildning är bra. – Skicka ert förslag till Swedac för deras synpunkter”, skriver Konsumentverket, i sitt svar till MRF.

MRF driver arbetet med Godkänd bilverkstad vidare utan SFVF eftersom MRF valt att gå upp från två dokumenterade utbildningsdagar per år till fem (30 dokumenterade utbildningstimmar per mekaniker/år).

– För att uppnå kvalitet i sitt arbete är kompetens ett måste. Jag tror att många mekaniker tycker att det är tråkigt att vara hänvisad till alternativa kanaler som google, youtube eller ringa en polare för att kunna utföra ett jobb. Bara rädslan av att bryta sönder ett dörrclips i onödan är obekvämt, säger Jocke.

I dagsläget är det tredjepartskontrollanterna som ska sättas in i regelverkets krav avseende oanmälda stickprovskontroller. Verkstaden/verksamhetsstället är skyldig att anlita tredjepartskontrollant till minst två oanmälda kvalitetskontroller per mekaniker och år.

Stickprovskontrollerna ska utföras med liknande innehåll som broschyrens ”Kontrollplan stickprov bil”, föreskriver.

Frågan om Godkänd bilverkstad ska vara ett medlemsvillkor inom MRF kommer att avhandlas på MRFs ordinarie förbundsstämma senare i april.

Joachim Due-Boje, ansvarig för servicemarknad
Skicka ett mejl till Joachim