Lennart Börjesson ny förbundsordförande - Motorbranschens riksförbund

Lennart Börjesson ny förbundsordförande

Lennart är sedan tidigare ordförande för MRFs styrelse för tunga fordon, att ta steget upp till att leda hela förbundsstyrelsen är således inte långt.

– Jag gillar att jobba och började min bana i pappas lanthandel i Marks kommun, fortsatt uppväxt i Alingsås och är en del där fortfarande även om jag sedan 35 år tillbaka är bosatt i Skåne, inleder Lennart när vi ber honom att presentera sig.

– Jag har fått mina grundläggande värderingar i sjöscouterna, har i stort sett haft alla funktioner från springpojke till koncernchef i vårt familjeföretag, fortsätter han.

Lite kuriosa är att Lennart är certifierad bilhandlare av NADA i USA. Han har även tävlat mycket inom bilsporten, med bucklor på både bil och hylla som resultat, samt provat på lite flygning.

Men nu är det lite lugnare på fritiden, även om arbetet inom Börjesson-koncernen med verksamheter i Skåne och Alingsås fortsatt tar en hel del tid.

– Promenerar gärna morgon och kväll med mina båda bedlingtonterrierar, berättar han.

Som ny förbundsordförande hoppas han att hans bakgrund innebär en bra överblick för branschen samt att han som företagsledare försöker hitta lösningar och se möjligheter.

– MRF ska fortsätta utveckla medlemsnytta och kommunikation, såväl internt som externt.

Det vill säga visa att vi finns och på olika sätt se till att vi medlemmar hänger med i den snabba förändring som sker speciellt med kundinformation och bilar. En annan viktig fråga är också miljö och långsiktig hållbarhet, säger han och fortsätter:

– Med min grundläggande värdegrund från scouterna är det mindre med snack och mer verkstad som alltid är målet. Ett gemensamt mål är att få in fler kvinnor i företagens styrelser och ledningar samt till branschen generellt. Tillsammans bör vi alla kunna göra mer för bilbranschens bästa, avslutar MRFs nyvalde förbundsordförande Lennart Börjesson.