Autolack i Gävle satsar - Motorbranschens riksförbund

Autolack i Gävle satsar

– Jag drog igång, startade egen verksamhet, i september 2014 efter att ha varit anställd som lackerare. Först hyrde jag in mig hos min tidigare arbetsgivare, numer har vi egna och mer ändamålsenliga lokaler som vi håller på att växa in i. Lokalen är både högre, längre och bredare, men som sagt – en del jobb återstår alltjämt, berättar Niklas.

Autolack i Gävle har fem anställda. Större kunder är Europeiska Motor och skadeverkstäder utan egen lackering. Men andelen egna jobb växer då verkstaden har avtal med Länsförsäkringar och  är godkänd klass 1 verkstad hos dem.

– Genom en tidigare kollega, plåtslagaren Håkan Karlsson, som också valt att bli sin egen har vi numer ett komplett skadecenter. Gävle Autoskador är samarbetspartner till oss, han driver verksamheten inhyrd i våra lokaler, berättar Niklas Silén.

På vår sedvanliga fråga om hur han ser på företagets medlemskap i MRF, är han genomgående positiv.

– Det är en kvalitetsstämpel, jag ansökte om medlemskap så fort det gick! Dataprogrammen är viktiga, jag jobbade tidigare i MRF Pro och nu jobbar vi med VIM. VIM funkar ypperligt, svarar Niklas Silén på Autolack i Gävle som kom med i MRF vid årsskiftet.

MRF hälsar Autolack i Gävle välkomna!