Nu rullar MRFs och Sveffs lackseminarium ut! - Motorbranschens riksförbund

Nu rullar MRFs och Sveffs lackseminarium ut!

– De flesta seminarierna är fullbokade, men vi har cirka 50 platser kvar fördelade på orter som Örebro, Norrköping, Luleå, Umeå och Sundsvall. Det går även att ställa sig på kölista på de orter som det i dagsläget är ”lapp på luckan” för, inleder Jan.

– Vi har bland annat 165 tekniker och handläggare från försäkringsbolagen IF, Dina, LF, Trygg-Hansa, Folksam och Protector anmälda. Från färg- och lackbranschen är 50 personer anmälda. De representerar företag som Axalta, Sikkens, PPG och BASF. Totalt är personal från 270 lack- och skadeverkstäder anmälda, fortsätter Jan och tillägger att man utifrån intresse och efterfrågan överväger ytterligare seminarietillfällen.

Det är en seminariedag laddad med massor av matnyttigheter kring lackering fabrik – eftermarknad, kulörer, meryta, färgprover, tidsättning och lackmaterial.

– Verkstäderna borde vara med när vi berättar om skillnaden mellan och måla bilarna i fabriken och att måla bilarna på eftermarknaden. Meryta vara eller inte vara, hur ser det ut i framtiden, kulörer och bestämma rätt kulör – när ska man göra färgprov och finns tiden för och göra dessa färgprov, lackmaterial igår och idag – används samma produkter idag som när tidsformeln infördes 2013, hur ska man prissätta lackmaterialet, tidssättning lackering – hur ska jag tidsätta och så vidare. Det är bäst att vara med, ty något samlat informationsmaterial kommer inte att lämnas ut.

– Mycket material får vi informera om men inte lämna ifrån oss, utan anteckningar får man föra själv, avslutar Jan Olvenmo.
Seminariet leds av duon Bengt Öberg som representerar MRF och Sten Karlsson som representerar lackmaterialleverantörerna.


Gör din anmälan här