IF snabbar upp sina utbetalningar - Motorbranschens riksförbund

IF snabbar upp sina utbetalningar

I förra veckan uppvaktade MRF försäkringsbolagen avseende lack- och skadeverkstädernas situation. Nu har IF meddelat att de skyndar på sina utbetalningar av ersättningar till verkstäderna. Detta under förutsättning att det är en e-faktura. Utbetalningen kommer, enligt IF, att ske inom 2-3 dagar jämfört med tidigare 25-30 dagar.

– Det är ett välkommet initiativ från IFs sida som innebär att verkstäderna kan bättra på sin likviditet. Nu hoppas vi på att övriga försäkringsbolag kan följa efter, vi har en bra dialog med dem om det, förklarar Jan Olvenmo på MRFs plast-, lack- och skadesektion.
Han berättar att MRF, som organiserar 800 plast-,lack- och skadeverkstäder, sett det som sin plikt att informera försäkringsbolagen om verkstädernas pressade situation. I brevet, som inneburit förändringar till det bättre, vädjar MRF: ”Eftersom ni som försäkringsbolag har väldigt stor påverkan på dessa skadeverkstäder, är det därför viktigt att ni är med och bidrar med er del för att hålla dessa verkstäder levande för framtidens försäkringskunder.”